Hoezo, je moet kiezen?

Als jij iemand bent die energie krijgt van veel verschillende dingen doen dan hoef je je zeker niet te laten beperken door de goedbedoelde maak-eens-een-keuze adviezen. Doe vooral waar jij blij van wordt, combineer, creëer, laat die hokjes los en ga ervoor.

Ken je dat? Mensen die jou, goedbedoeld, vertellen dat je moet kiezen. Klinken deze zinnen bekend? “Maak nou toch eens een keuze, je kunt niet alles doen, je doet teveel, zo krijg  je nooit focus….” Ik moet ervan zuchten.

Mensen willen ook graag dat je als ondernemer een keuze maakt. Het begint al met je doelgroep bepaling. Voor welke klanten kun jij een oplossing bieden? Waarom moet ik kiezen voor vrouwen of mannen, een leeftijdsgroep, een opleidingsniveau?

Ook ik heb me als startende ondernemer in mijn activiteiten laten beperken. Want als ik graag als loopbaancoach gevonden wil worden moet dat mijn boodschap naar buiten zijn. Maar ik doe graag veel meer. Dus nee, ik maak niet meer één keuze. Ik kies ervoor om meer te doen.

Mijn doelgroep? Iedereen die graag verandering wil op het gebied van mens en werk. Ik praat met hoger opgeleiden en ik praat met mensen die praktijk opgeleid zijn. Ik vind het allemaal even leuk en zinvol.

Mijn werk? Ik ben loopbaancoach, solliciatietrainer, outplacement consultant, trainer en interim recruiter. En ik ben student arbeids- en organisatiepsychologie. Juist deze combinatie ervaar ik als heel waardevol. Het geeft me energie om zo afwisselend bezig te zijn en steeds een andere pet op te mogen zetten. Wat overigens niet betekent dat er geen rode draad in zit. Die zit er wel degelijk. Alles wat ik doe heeft te maken met mens en werk.

En weet je wat écht tof is? Hoe deze combinatie van werk elkaar versterkt. Die coachee uit een loopbaanontwikkeltraject die via mij gekoppeld wordt aan een passende baan die ze kan combineren met haar eigen zaak.

Als het gaat om keuzes maken in werk moedig ik mensen aan om ook de en-en optie te overwegen. Waarom of-of? Waarom mag je niet en in dienstverband werken en daarnaast bouwen aan jouw onderneming? Waarom mag je niet twee toffe parttime banen combineren die allebei bij jou passen maar een beroep doen op andere vaardigheden en kwaliteiten? Waarom mag je niet werken en studeren?

Heb je inspiratie nodig? Ik heb genoeg ideeën! Kom maar langs, als je durft ;-)