Tarieven coaching en training

Tarieven


  • Omdat het belangrijk is dat het klikt met een coach of trainer en dat je vertrouwen hebt in de samenwerking, is een eerste kennismaking gratis.

  • Mijn uurtarief voor particulieren bedraagt € 85,- exclusief B.T.W.

  • Mijn uurtarief voor bedrijven bedraagt € 120,- exclusief B.T.W.

  • Eventuele reiskosten: € 0,25 per gereden kilometer, exclusief B.T.W.

  • De prijzen voor persoonlijkheid – en loopbaantesten, 360° feedback en capaciteitentesten worden van te voren afgestemd met de opdrachtgever.

  • Incompany trainingen voor LinkedIn, Social Media gebruik, Netwerken, Personal Branding of Sollicteren zijn maatwerk. De prijzen hiervan worden van te voren afgestemd met de opdrachtgever

Tip belastingaftrek


Loopbaancoaching en training kan als studiekostenpost bij je belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coaching- en trainingsessies (inclusief B.T.W.) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Let er dan wel op dat loopbaancoaching of training in verband moet staan met inkomensverwerving en of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.


Belastingaftrek loopbaanbegeleiding voor werkgevers en zzp’ers.

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.

Of je daadwerkelijk kosten kunt aftrekken is van jouw situatie afhankelijk, aan bovenstaande tekst kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.