Hoe “heel even” een verschil maakt

Een hectische ochtend. Kinderen op tijd de deur uit, nog even een wasje aanzetten, de ontbijtboel opgeruimd, de bedden opgemaakt, alle ramen dicht en hop op de fiets naar mijn kantoor.

Daar aangekomen kan ik twee dingen doen.

  1. Ik check mijn agenda, zie dat ik nog een half uurtje heb voordat mijn eerste cliënt komt en maak nog snel even een verslag af, check mijn e-mails en bel mijn opdrachtgever voor een update.

  2. Ik check mijn agenda, zie dat ik nog een half uurtje heb voordat mijn eerste cliënt komt en zet de koffiemachine aan. Ik maak voor mezelf een heerlijke kop koffie en plof neer in één van mijn stoelen bij het raam. Ik geniet van mijn koffie en staar naar buiten, naar de bomen, naar de scholieren die voorbij komen op weg naar school.

Hoe ik mijn dag begin, of eigenlijk herbegin, maakt verschil voor de rest van de dag. Door even bewust te remmen, te genieten en mijn gedachten te laten dwarrelen maak ik mijn hoofd leeg en laad ik mijn batterij op.  

Gun jij jezelf ook dagelijks “heel even”? Een moment voor jezelf, gewoon even niks? Tijd om te zijn, te genieten van een kop koffie of thee, even uit het raam staren of naar een mooi object of plaatje? Het maakt een groot verschil. Durf heel even te claimen,  voor een fijnere dag! Ik wens je veel "heel evens".