Time-out

Een time-out nemen, even weg van je werk, meegezogen worden in een andere wereld… wat levert dat op?

Afgelopen zomervakantie was ik 5 weken in een andere wereld en ook nog eens aan de andere kant van de wereld. Samen met ons gezin maakten we een rondreis door West USA. Ik had geen tijd om na te denken over of bezig te zijn met mijn werk. Het waren 5 weken van verwondering over de grootsheid van natuur en over wat de mens creëert om zichzelf en anderen te vermaken. Maar ook 5 weken met bijzondere ontmoetingen met mensen die zo trots waren op hun eigen land en mensen die om wat voor reden dan ook woonden en werkten in dit andere land. Mensen die nieuwsgierig waren naar hoe wij hun (nieuwe) thuisland ervaarden. Het leverde mooie gesprekken op. En laten we niet vergeten 5 weken met ons gezin in een camper in de bubbel die vakantie heet. 😊

Wat heeft het opgeleverd?

Ik ben een rijker mens geworden! Mijn “harde schijf” staat vol nieuwe indrukken en ik word nog steeds blij als ik erover mag vertellen. Ik besef daarnaast ook heel goed dat deze reis heel bijzonder was. Zo lang met ons gezin samen zijn, samen avonturen beleven en je realiseren wat nu écht belangrijk is. Dat zijn wij vieren, mijn man en onze twee meiden.  Wat ik ook voel is dankbaarheid. Want: wauw, wat is het tof dat we met hard werken en sparen dit voor elkaar hebben gekregen en dat we dit met onze kinderen mogen delen. En niet te vergeten de vrijheid die mijn man en ik hebben als ondernemer om 5 weken ertussen uit te kunnen zonder hiervoor eerste permissie te hoeven vragen.

Het maakt ook dat ik met veel energie weer aan het werk ben gegaan en hoop mijn nieuwe inzichten en de gevoelens die ik heb ervaren te kunnen inzetten in de coachgesprekken en trainingen die ik mag geven. Daarnaast voel ik ook sterker dan ooit de drive om andere (startende) ondernemers op weg te helpen met hun bedrijf. Want ondernemen maakt veel mogelijk, meer dan ik ooit had durven dromen.